Investitiile straine directe in Romania vor ajunge in jur de sapte miliarde euro in 2007, sub nivelul inregistrat in 2006, de 9,1 miliarde euro, a declarat seful Agentie Romane pentru Investitii Staine (ARIS), Florin Vasilache, relateaza Reuters citat de NewsIn.

Scaderea este conform estimarilor pentru ca privatizari de proportii precum cele din anul 2006 nu vom mai avea loc in acest an, a declarat Vasilache pentru Reuters.

"Ne vom mentine pe un trend bun an. Estimez ca nivelul investitiilor straine directe se va ridica la aproximativ 7 miliarde euro", a precizat Vasilache. Majoritatea investitiilor preconizate pentru acest an se vor indrepta spre industria de constructie de automobile, inclusiv in crearea de noi parcuri auto, precum si in sectorul imobiliar, care este in crestere.

"Preconizam investitii substantiale in sectoarele productiei de masini si constructiilor", a declarat responsabilul roman. Vasilache a precizat ca investitorii vor fi atrasi de preturi atractive ale terenurilor, mai ales din zonele mai pusin dezvoltate din estul Romaniei, langa granita cu Moldova.

Investitorii straini spera se beneficieze de pe urma cresterii economice substantiale a economiei dupa aderarea la Uniunea Europeana, atrasi de mana de lucru ieftina si taxe mici.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri