Investitiile straine directe in Romania vor ajunge anul acesta la sapte miliarde euro

Investitiile straine directe in Romania vor ajunge in jur de sapte miliarde euro in 2007, sub nivelul inregistrat in 2006, de 9,1 miliarde euro, a declarat seful Agentie Romane pentru Investitii Staine (ARIS), Florin Vasilache, relateaza Reuters citat de NewsIn.

Scaderea este conform estimarilor pentru ca privatizari de proportii precum cele din anul 2006 nu vom mai avea loc in acest an, a declarat Vasilache pentru Reuters.

"Ne vom mentine pe un trend bun an. Estimez ca nivelul investitiilor straine directe se va ridica la aproximativ 7 miliarde euro", a precizat Vasilache. Majoritatea investitiilor preconizate pentru acest an se vor indrepta spre industria de constructie de automobile, inclusiv in crearea de noi parcuri auto, precum si in sectorul imobiliar, care este in crestere.

"Preconizam investitii substantiale in sectoarele productiei de masini si constructiilor", a declarat responsabilul roman. Vasilache a precizat ca investitorii vor fi atrasi de preturi atractive ale terenurilor, mai ales din zonele mai pusin dezvoltate din estul Romaniei, langa granita cu Moldova.

Investitorii straini spera se beneficieze de pe urma cresterii economice substantiale a economiei dupa aderarea la Uniunea Europeana, atrasi de mana de lucru ieftina si taxe mici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri