Presedintele demisionar al Consiliului Concurentei Mihai Berinde a spus miercuri, la The Money Channel, ca paraseste functia deoarece si-a indeplinit obiectivul principal, acela de a finaliza negocierile de aderare la capitolul concurenta si a negat categoric ca ar fi plecat din cauza unor presiuni.

Berinde a negat categoric posibilitatea ca demisia sa sa fi avut loc in urma unor presiuni venite din partea grupurilor de interese politice sau economice si a explicat ca el este un profesionist si un tehnocrat care nu poate face niciun compromis in meseria sa. El a ecplicat ca, nefacand parte din clasa politica, este greu sa fie supus presiunilor.

Mihai Berinde a aratat ca motivul pentru care pleaca este acela ca si-a facut treaba pentru care a fost numit in aceasta functie. "Dupa cum stiti, la sfarsitul anului 2004 am reusit sa inchidem negocierile de aderare pe capitolul de concurenta, cu patru clauze de salvgardare", a amintit el, mentionand ca intr-o asemenea situatie era firesc sa ramana in functia respectiva pentru a-si indeplini ceea ce si-a propus, adica "sa nu se amane din cauza concurentei aderarea Romaniei la 1 ianuarie 2007", lucru pe care, spune el, l-a si reusit.

Prin urmare, spune seful demisionar al Concurentei, a considerat ca si-a indeplinit cu succes mandatul si si-a prezentat demisia.

Mihai Berinde a atras atentia asupra faptului ca "sunt si alte obiective ale Consiliului Concurentei pentru perioada urmatoare", mai ales in conditiile in care domeniul concurentei este unul atat de dinamic, dar s-a aratat multumit ca a reusit sa-si indeplineasca mandatul ce i-a fost incredintat datorita experientei sale in domeniul negocierilor de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

In privinta numirii unui inlocuitor pentru a ocupa functia sa, Berinde a spus ca in perioada urmatoare urmeaza ca Guvernul sa faca o propunere, iar presedintele sa aprobe numirea unui alt presedinte al Consiliului Concurentei. Dar, pana atunci, plenul Consiliului Concurentei va trebui sa hotarasca cine va fi numit interimar in aceasta functie.