Premierul Florin Cîţu a declarat că bugetul pe anul viitor va fi prezentat în Parlament spre sfârşitul lunii ianuarie, iar discuţiile cu miniştri pe acest subiect vor începe de săptămâna viitoare.

"Bugetul pe anul viitor va fi prezentat în Parlament spre sfârşitul lunii ianuarie. Vom începe discuţiile pe acest subiect cu miniştrii de săptămâna viitoare. Vom merge pe dezbatere în Parlament cu bugetul. (...) Eu vă garantez că vor creşte şi pensiile şi alocaţiile anul viitor", a spus premierul citat de Agerpres.

Întrebat cu cât vor creşte pensiile anul viitor, Cîţu a spus că "bugetul va fi construit pe legislaţia în vigoare". "Ştiţi foarte bine care e legislaţia, o să fie o creştere a pensiilor exact conform legislaţiei în vigoare. În acest moment nu am modificat nimic, această ordonanţă (ordonanţa privind măsurile cu privire la bugetul pe anul 2021 - n.r.), nu are nicio referire în ceea ce priveşte pensiile. (...) Dacă luăm o altă decizie, fiţi siguri că vom veni şi o vom prezenta înainte de a lua decizia în şedinţa de Guvern. Este un lucru pe care îl vom schimba. De acum încolo, toate ordonanţele noastre vor fi şi prezentate în transparenţă, pentru că nu avem nimic de ascuns şi ar trebui să ştiţi înainte ce se întâmplă", a afirmat el.

Premierul a amintit că pentru bugetul pe 2021 Guvernul şi-a propus un deficit bugetar de 7%. "Acum se construieşte bugetul pentru anul viitor. A fost construit pe 16 ministere. Avem 18 ministere acum. Deci apar cheltuieli suplimentare, de care trebuie să ţinem cont. În momentul în care se va face bugetul, vom vedea care este legislaţia în vigoare şi atunci va trebui să alocăm resursele pentru toate acele cheltuieli care sunt în legislaţia în vigoare", a menţionat Cîţu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri