Guvernul a decis prelungirea altor măsuri active, pe lângă şomajul tehnic şi timpul flexibil de muncă, până la 30 iunie 2021, informează Ministerul Muncii.

Astfel, a fost prelungită măsura privind plata a 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei pentru încadrarea în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, a persoanelor peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgenţă sau alertă din motive neimputabile lor, a tinerilor între 16 şi 29 de ani înregistraţi ca şomeri sau a cetăţenilor români încadraţi în aceleaşi categorii de vârstă, cărora le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor.

De asemenea, se vor aplica până la 30 iunie 2021 măsurile privind acordarea a 35% din remuneraţia cuvenită zilei de muncă acordată lucrătorilor zilieri, pentru o perioadă de 3 luni, la alegerea beneficiarului de lucrări, şi a 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate pentru o perioadă de lucru de 8 ore pe zi, dar nu mai mult de 41,5% din câştigul salarial mediu brut, pentru angajaţii sezonieri.

În plus, se vor acorda zile libere plătite pentru părinţi în perioada cursurilor online. Părinţii vor beneficia, până la finalizarea cursurilor anului şcolar 2020-2021, de zile libere plătite cu 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri