Lipsa unei legislatii clare, directe si previzibile privind investitiile ar putea afecta increderea investitorilor, iar Guvernul ar trebui sa decida rapid daca doreste sa acorde facilitati ori sa renunte la o reglementare speciala, economia romaneasca fiind oricum atractiva, considera KPMG.

"Ceea ce isi doresc companiile sa vada cu adevarat este o legislatie clara si stabila si un sistem fiscal previzibil, clar si direct, mai degraba decat un numar mare de facilitati complexe. Romania are oricum de oferit multe avantaje investitorilor, in special ca nou membru al UE, apropiat de tari europene cu economii puternice, beneficiind de o forta de munca foarte educata si relativ ieftina. In situatia in care se intentioneaza totusi aplicarea unei legi a investitiilor, aceasta trebuie sa fie aprobata rapid, astfel incat sa se poata stabili cat mai repede posibil cadrul legislativ al acesteia", anunta specialistii firmei de consultanta KPMG.

In pofida acestei incertitudini legislative, nivelul investitiilor nu pare a se fi diminuat semnificativ. Motivele acestei situatii sunt greu de stabilit. Este foarte posibil ca aceasta sa fie o simpla reflexie a unei increderi sporite a pietei, datorata aderarii la UE, care s-ar traduce printr-o crestere a nivelului investitiilor, mai degraba in ciuda absentei unui sistem coerent de stimulente investitionale, decat datorita unui astfel de sistem, explica Patrick Leonard, Tax Partner la KPMG Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Erste: Economia românească se va contracta cu 4,7% anul acesta
Setari Cookie-uri