Energia electria se va scumpi cu mai putin de 4% de la 1 aprilie, daca Electrica va reusi sa cumpere energie astfel incat sa-si acopere deficitul, a declarat presedintele Autoritatii de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opris, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, procentul de crestere a pretului electricitatii depinde in foarte mare masura de cantitatea de energie pe care Electrica va reusi sa o cumpere de pe bursa. "Electrica are in prezent cantitati incerte de energie", a afirmat Opris. Presedintele ANRE a explicat ca pretul electricitatii ar putea fi afectat daca o parte din consumatorii eligibili ai Electrica vor trece la captivi, neavand de unde sa ia energie.

"Suntem oarecum la sfarsit cu calculele si pot spune ca majorarea de pret de la 1 aprilie va fi de sub 4%, neatingand acest procent", a spus Opris.

In opinia acestuia, intr-o situatie de acest gen, ANRE va trebui sa apeleze la rezerve de energie produsa mai scump pe gaze, iar astfel electricitatea de va scumpi mai mult decat a estimat Autoritatea, adica maximum 4%.

Ultima majorare a tarifelor la energia electrica a fost operata la 1 decembrie 2006, cand pretul a crescut cu 4%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei: Furnizorii de gaze fac o golănie cu preţurile din oferte
Setari Cookie-uri