Valoarea schimburilor comerciale intre Romania si Moldova a crescut in 2006 cu 36% fata de 2005, ajungand la 500 milioane de dolari, a declarat, citat de NewsIn, secretarul pe probleme economice al Ambasadei Republicii Moldova din Bucuresti, Denis Jelimalai.

"Exporturile romanesti catre Moldova au fost de 346 milioane de dolari, in timp ce Moldova a exportat produse in Romania in valoare de circa 156 milioane de dolari", potrivit lui Denis Jelimalai.

Cota productiei din industria usoara a Republicii Moldova a reprezentat 7,7% din volumul industrial total pe tara, in crestere cu 1,7% fata de 2005. in prezent exista un deficit de forta de munca in aceasta ramura de 25%. Sectorul industriei usoare din Republica Moldova are peste 250 de intreprinderi, dintre care 40,8% sunt specializate in productia de textile.

"Cresterea salariala a proctivitatii muncii si reutilarea intreprinderilor reprezinta principalele obiective pentru acest sector. in industria usoara a Republicii Moldova salariul mediu brut al unui muncitor este de circa 120 de euro pe luna si estimam o crestere cu 30% intr-un an", a precizat reprezentantul Asociatiei Patronale din Industria Usoara a Republicii Moldova, Pavel Axenti.

Firmele romanesti vor putea participa la expozitia Black Sea Letex, organizata de Moldexpo, in Chisinau, in perioada 11 - 14 octombrie, alaturi de firme din tari precum Germania, Italia, Turcia, etc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Angajatorii afectați primesc indemnizație de șomaj pentru 75% dintre angajați
Setari Cookie-uri