Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) anunta ca preturile gazelor pentru consumatorii casnici ar putea creste cu maximum 4% in 2007, ca efect al scaderii tarifelor pentru gazele din import.

ANRGN informeaza oficial ca preturile gazelor naturale vor ramane neschimbate si dupa 1 aprilie. "Mentinerea preturilor finale la consumator in trimestrul al doilea din 2007 a fost posibila in conditiile evolutiei favorabile a pretului gazelor naturale importate, care a stopat cresterea estimata initial pentru 1 aprilie 2007, conform prognozelor de la finele anului trecut", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Totodata, reglementatorul anunta ca este posibil ca, pana la finele anului 2007, preturile gazelor naturale sa creasca cu maximum 4%. "In contextul in care evolutia favorabila a pretului la import va continua, ANRGN estimeaza ca este posibil ca, la finele anului 2007, preturile finale reglementate pentru consumatorii casnici sa nu depaseasca nivelurile din decembrie 2006", spun reprezentantii ANRGN.

Ultima modificare a preturilor a avut loc la 1 ianuarie 2007, cand gazele naturale s-au ieftinit in medie cu 4%. In prezent, preturile finale reglementate pentru consumatorii casnici cu un consum de pana la 2.400 de metri cubi pe an (categoria B1) sunt de 881,75 de lei pe mia de metri cubi, in cazul celor racordati la reteaua Distrigaz Sud, respectiv 874,52 de lei pe mia de metri cubi, in cazul E.ON Gaz Romania (fostul Distrigaz Nord). Preturile nu includ TVA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
SUA investeste 1 mld dolari in tarile Initiativei Celor Trei Mari
Setari Cookie-uri