Cotaţia bitcoin a urcat cu peste 10%, la un nivel record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunţat că a investit luna trecută 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă, transmite Agerpres.

După anunţul Tesla, cotaţia bitcoin a urcat până la un nivel record de 43.625 dolari. Alte criptomonede mai mici, ethereum şi XRP, care tind să evolueze în tandem cu bitcoin, au urcat cu 5% şi, respectiv, 4%.

Tesla Inc a anunţat că a investit aproximativ 1,5 miliarde de dolari în bitcoin şi ar urma să înceapă să accepte plăţi pentru maşinile sale şi alte produse în viitorul apropiat. Decizia face parte din politica de investiţii a companiei şi este menită să diversifice şi să maximizeze câştigurile. Conform politicii sale de investiţii, Tesla a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari şi ar putea "achiziţiona şi deţine active digitale ocazional sau pe termen lung", se arată în comunicatul Tesla.

Bitcoin și pe Twitter

Miliardarul Elon Musk, şeful Tesla, a adăugat în urmă cu zece zile eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creşterea cotaţiei bitcoin. Ulterior, Musk a renunţat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Luna trecută, cotaţia bitcoin a urcat până la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce înseamnă o creştere de peste 900% comparativ cu valoarea de 3.859 de dolari înregistrată în luna martie a anului trecut, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Această majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflaţia şi devalorizarea dolarului american.

Siguranța din jurul Bitcoin

În plus, criptomonedele câştigă teren şi în rândul investitorilor obişnuiţi, care sunt din ce în ce mai convinşi că bitcoin va fi un activ de durată şi nu o bulă speculativă, cum se tem unii analişti şi investitori. Dar caracterul anonim al bitcoin a sporit temerile că ar putea fi utilizat în activităţi de spălare de bani sau alte acţiuni ilegale.

Sectorul criptomonedelor încă este uşor reglementat sau nereglementat, deşi au apărut standardele globale în domenii cum ar fi combaterea spălării banilor (AML).

Trebuie să existe reglementări, ele trebuie aplicate şi implementate la nivel global, deoarece orice scăpare va fi folosită.

preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de persoane fizice ori juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic.

În prezent, în Uniunea Europeană nu există reglementări specifice cu privire la monedele digitale, deoarece acestea au fost considerate prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar. Însă, planurile celor de la Facebook au tras un semnal de alarmă, astfel că, în prezent, blocul comunitar vrea să determine G20 să adopte măsuri globale cu privire la criptomonede.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri