Procedurile de derulare a parteneriatului public-privat pentru proiectele de infrastructura vor fi adaptate, in perioada imediat urmatoare, la reglementarile europene in domeniu, a anuntat Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), precizand ca acest lucru se va face in urma cooperarii cu BEI si BERD. Potrivit oficialilor MTCT, procedurile legale existente nu sunt compatibile cu normele UE.

Din aceasta cauza, institutiile financiare internationale nu se implica in finantarea proiectelor de infrastructura, ceea ce duce la cresterea costurilor de finantare. Noile proceduri vor asigura transparenta in atribuire, costuri mai scazute, precum si finantarea din partea institutiilor financiare internationale a proiectelor de infrastructura. Unul din aspectele principale care au nevoie de modificari se refera la asigurarea unei negocieri competitive.

"Vechile norme de parteneriat public-privat permiteau negocierea cu o singura firma, ceea ce nu asigura transparenta in atribuirea lucrarilor, lucru care a determinat institutiile financiare internationale sa nu finanteze astfel de proiecte", a declarat ministrul Gheorghe Dobre.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Corneliu Bodea, Adrem: Cum a schimbat OUG 114 piata de energie