Primaria Capitalei isi propune sa preia compania Metrorex de la Ministerul Transporturilor, iar metroul sa devina mijlocul de transport principal din Capitala, potrivit primarulul general al Capitalei, Adriean Videanu.

"Vrem sa incurajam transportul public, in detrimentul celui individual, vrem sa oferim un transport in comun de calitate. Am discutat si cu primul-ministru, ca metroul sa treaca la municipalitate", a declarat Videanu potrivit NewsIn.

Primaria Capitalei isi propune ca spatiul dintre statiile de metrou sa fie micsorat de la aproximativ 1,5-1,8 kilometri cat este in prezent, la 600-700 de metri. "Dorim sa implementam programul de indesire a statiilor, iar in jurul acestora sa se dezvolte transportul public de suprafata, astfel incat RATB sa fie complementar metroului", a explicat Videanu.

De asemenea, primarul general a spus ca isi propune ca anul acesta sa liciteze cele doua statii de metru care urmeaza sa fie construite, respectiv Drumul Taberei - Colentina, linia 5, si Piata Victoriei - Otopeni. "Speram sa le licitam anul acesta, mai ales ca avem studiile de fezabilitate deja facute", a spus Videanu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Angajatorii afectați primesc indemnizație de șomaj pentru 75% dintre angajați
Setari Cookie-uri