Legea Bugetului pentru anul 2021 a fost votată în Parlament, trecând fără votul Legislativului fără modificări, fără să mai fie adoptate alte amendamente.

Plenul reunit astăzi în Parlament a votat adoptarea Legii Bugetului de stat pentru anul în curs, parlamentari exprimând 234 de voturi ”pentru” și 170 ded voturi ”împotrivă”.

Deși parlamentarii au dezbătut și astăzi proiectul bugetului pe anul 2021, acesta a trecut în forma prezentată de Guvern, fără să fie adoptate alte amendamente.

Cîțu: Bugetul demontează minciunile socialiştilor de la PSD

Premierul Florin Cîţu a afirmat marţi, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, că bugetul pe anul 2021 demontează minciunile "socialiştilor de la PSD".

"Nu pot să nu remarc cum şi-au motivat votul socialiştii de la PSD. Au spus tot, în afară de adevăratul motiv - că au fost tăiaţi de la buget şi nu pot să mai fure. Ăsta a fost singurul argument. În rest - vor ţipa tot anul. În rest - minciuni, minciuni şi iar minciuni", a spus premierul în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, potrivit Agerpres.

Tudor Benga USR PLUS a criticat adoptarea bugetului fără amendamente

Deputatul Alianţei USR PLUS Tudor Benga a criticat, marţi, în plenul Camerelor reunite, adoptarea bugetului pe anul 2021 fără amendamente, într-un "an pandemic", apreciind că "Parlamentul joacă an de an aceeaşi operetă", ceea ce trebuie schimbat.

Tudor Benga a cerut, de la microfon, o intervenţie pe procedură în baza articolului 102 din Regulamentul comun coroborat cu articolul 152 din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

"Legea bugetului de stat este probabil cea mai importantă lege pe care o votăm ca parlamentari, în decursul unui an de zile, şi eu n-am cine ştie ce vechime în Parlamentul ăsta, dar am fost aici în legislatura trecută, în care majoritatea PSD şi Dragnea şi Nicolicea şi Iordache au călcat în picioare Parlamentul şi parlamentarismul românesc. Şi la momentul ăla mi-am promis că unul dintre lucrurile pe care va trebui să le facem este să schimbăm fundamental tot ceea ce înseamnă...", a afirmat Benga, care a fost întrerupt de preşedintele de şedinţă, Ludovic Orban.

Benga a criticat în continuare faptul că legea bugetului de stat trece fără amendamente, apreciind că Parlamentul îşi abandonează astfel "datoria de a controla Executivul".

"Problema este următoarea: un buget care trece fără absolut niciun amendament adoptat este în esenţă un Parlament care îşi abandonează datoria de a controla Executivul şi suntem într-o situaţie specială. Chiar suntem într-o situaţie specială de an pandemic şi de deficit excesiv, însă problema este în felul următor: an de an Parlamentul acesta joacă această operetă şi o pune în scenă şi trebuie să schimbăm lucrul ăsta, pentru că e un motiv pentru care instituţia asta este la sub 10% încredere a populaţiei şi va trebui să schimbăm lucrul acesta", a afirmat deputatul USR PLUS.

Romașcanu (PSD): Buget antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim şi antinaţional

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat marţi că bugetul de stat pe anul 2021 este antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim şi antinaţional.

"Antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim şi antinaţional. Ilegitim pentru că aveţi doar un vot peste jumătatea parlamentarilor. Nu reprezintă sub nicio formă voinţa celor care ne-au trimis pe noi în Parlament, iar lucrul cel mai grav, menţionat chiar şi de un deputat din arcul puterii, este că pentru prima oară în 30 de ani acest buget trece fără niciun amendament, nici măcar amendamentele dumneavoastră nu le-aţi votat", a spus Romaşcanu, în plenul reunit, după votul Legii bugetului de stat pe 2021.

El a adăugat că bugetul pe acest an mai are o premieră "la fel de gravă" - a fost construit "cu zero dialog".

"Nu v-aţi întâlnit cu partenerii sociali, nu v-aţi întâlnit cu opoziţia, nu v-aţi întâlnit cu cetăţenii, este strict rezultatul unei munci contabile cu o singură destinaţie - prietenii, rudele, nepoţii dvs, clienţii dvs, care, din păcate, nu toţi pot vota aici şi şi-au trimis oameni care pot vota această nelegiuire", a susţinut Romaşcanu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri