Raluca Turcan (PNL), Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a declarat că bugetul aprobat marți în Parlament este unul curajos, care are nevoie de o execuție bună și de reforme structurale.

Bugetul pentru anul 2021 este un buget curajos, orientat către dezvoltarea României. De aceea, are nevoie de o execuție bună, însoțită de reforme structurale reale. La Ministerul Muncii și Protecției Sociale, vom finaliza în cursul acestui an cele mai ample reforme în domeniul sistemului public de pensii, al sistemului de salarizare, al măsurilor de asistență socială și al politicilor de ocupare”, a scris Raluca Turcan pe rețeaua de socializare.pagina sa de Facebook.

Potrivit informațiilor furnizate de ea, în plină criză sanitară și economică, bugetul general consolidat crește la 444 miliarde de lei, cu 20 miliarde de lei mai mult decât în 2020 și cu 75 miliarde de lei mai mult decât în 2019.

Ministrul susține că bugetul de anul acesta acoperă toate obligațiile financiare ale statului și este marcat de mai multe noutăți absolute.

Este construit pe cel mai mare PIB din istorie, de 1.116,8 miliarde lei, mai mare decât în perioada anterioară pandemiei, pe o creștere economică de 4,3%, susținută de investiții și fonduri europene și pe o inflație medie anuală mică, de 2,4%”, a notat Turcan pe rețeaua de socializare.

Totodată, suma de 62 miliarde de lei alocată pentru investiții publice este cea mai mare valoare din ultimele trei decenii. Toate proiectele majore de infrastructură au banii asigurați.

Bugetul asigură 87,47 miliarde de lei pentru sistemul public de pensii – cel mai mare buget alocat în ultimele trei decenii, acoperind majorarea pentru tot anul 2021, necesarul de finanțare pentru majorarea pensiilor cu 14%.

De asemenea, prevede 14,38 miliarde de lei pentru măsuri de combatere a efectelor pandemiei și suplimentează cu 1,9 miliarde de lei finanțarea măsurilor active pe piața muncii și protejarea locurilor de muncă afectate de criza sanitară.

Nu în ultimul rând, nu introduce impozite și taxe noi și nici nu le majorează pe cele existente, protejând puterea de cumpărare a populației.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri