Primăria Capitalei a depus la Ministerul Fondurilor Europene pentru a obține finațare prin Planul Național de Redresare și Reziliență o listă de proiecte de 7 miliarde euro, a anunțat primarul general, Nicușor Dan.

Acestea vizează mobilitatea urbană - în special achiziția de tramvai, extinderea liniilor de tramvai, modernizarea sistemului de termoficare - proiecte de 1 miliard de euro, amenajarea mai multor spații verzi - 900 milioane euro, extinderea spitalelor, proiecte sociale, potrivit HotNews.ro.

„O să vorbim despre proiectele pe care Primăria Municipiului București le-a propus către PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre investiții majore care nu au fost făcute în București în ultimii 30 de ani, în domenii cheie, mobilitate- adică trafic, protecția mediului, sănătate, termoficare, educație și protecție socială. Este o oportunitate extraordinară pentru București să se dezvolte prin PNRR, sper ca Guvernul să înțeleagă necesitatea unei alocări mari pentru București pentru că Bucureștiul concentrează o bună parte din dezvoltarea economică a României și este nevoie să o stimulăm. Primăria Capitalei a depus la Ministerul Fondurilor Europene proiecte care însumează 7 miliarde euro. Mi-aș dori cât mai multe dintre ele să fie finanțate prin PNRR”, a declarat Nicușor Dan într-o conferință de presă susținută la Primăria Capitalei.

Proiecte de mobilitate urbană și modernizarea sistemului de termoficare

O bună parte din proiecte se referă la mobilitatea urbană și modernizarea sistemului de termoficare.

”Ne interesează foarte tare mobilitatea, trebuie să rezolvăm o dată pentru totdeauna problema traficului și tot ce înseamnă probleme conexe. Proiectul cel mai important este metroul de suprafață, modernizarea și extinderea liniilor de tramvai, ne dorim electrificarea transportului public din București. Printre proiectele pe care le depunem se numără atât achiziția de tramvaie cât și transformarea actualelor autobuze pe motorină în troleibuze . Mai avem un proiect cu piste de bicicicliști în zona metropolitană. Mare parte din proiectele pe care le depunem nu vizează doar Bucureștiul ci și zona metropolitană. Avem un set de proiecte pentru termoficare, ele însumează 1 miliard de euro - se referă atât la modernizarea rețelei, digitalizarea sistemului de termoficare și aici vorbim atât despre rețeau de transport și distribuție cât și contorizare inteligentă la beneficiari”, a mai declarat Nicușor Dan.

Primul general al Capitalei spune că au un set de proiecte pentru protecția mediului care însumează 900 milioane euro. Cel mai mare proiect se numește Plămâni verzi pentru București și vizează amenajarea multor spații verzi care în momentul de fașă sunt trecute ca spații verzi în PUG dar care nu sunt amenajate.

„În cadrul acestui proiect sunt și locuri pe care cetățenii așteaptă de mult să fie amenajate cu este Parcul natural Văcărești, Lacul Morii, Salba de Lacuri. Avem un proiect care vizează, pentru că este un domeniu îndelung neglijat, gestionarea deșeurilor. Un proiect important este Registrul spațiilor verzi ca să avem o dată pt totdeauna evidența spațiilor verzi.”, a mai declarat Nicușor Dan.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri