Lipsa constructorilor si a fortei de munca reprezinta o problema pentru Romania, iar organizarea unor evenimente de profil sunt binevenite, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ioan Andreica, la deschiderea expozitiei Construct Expo Utilaje
Potrivit secretarului de stat de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), Romania se confrunta in continuare cu o lipsa de forta de munca si asta din cauza ca tot mai multi specialisti din domeniul constructiilot au plecat pentru a lucra in alte tari europene. Andreica mai spune ca exista inca riscul sa mai plece oameni buni in afara granitelor, iar pentru a preintampina acest lucru trebuie promovate solutii de munca mai atractive pentru salariati, dar si conditii mai bune la locul de munca.

"Targurile si expozitiile de profil din domeniul constructiilor pot schimba parerea celor care aleg sa paraseasca Romania si sa lucreze in strainatate. Sper sa imbunatatim acest segment al pietei si cred ca astfel constructorii vor alege sa nu mai paraseasca tara natala si sa plece pentru mai multi bani in strainatate. Chiar daca in momentul de fata suntem intr-un impas, intr-o perioada scurta de timp putem rezovla problema", a declarat citat de NewsIn, secretarul de stat din cadrul MTCT.

La randul lui, Liviu Popa, consilierul Prefectului Capitalei spunea, recent, in cadrul unei conferinte de Real Estate ca, marile firme de constructii bucurestene incearca sa ii readuca in tara pe muncitorii plecati sa lucreze in Spania, dar si prin restul Europei, pentru ca acestia au ramas fara "mana de lucru". Reprezentantul Prefecturii bucurestene sustinea in luna februarie a acestui an ca mana de lucru in Capitala Romaniei a devenit o problema, iar in urma mai multor intalniri, constructorii s-au plans de lipsa specialistilor si cauta solutii pentru a duce la bun sfarsit lucrarile incepute sau proiectele viitoare.

Expozitia internationala pentru utilaje de constructii si unelte de mana din Complexul expozitional Romexpo reuneste peste 200 firme ce acopera intreaga gama de produse de la utilajele industriale pana la cele specifice santierelor. Expozitia se va desfasura, in perioada 21-25 martie si se va intinde pe o suprafata de 40.000 metri patrati.

Romexpo va mai organiza, anul acesta, alte doua expozitii specializate in domeniul constructiilor. Construct Expo Antreprenor va avea loc in perioada 17-21 aprilie, iar Construct Expo Ambient va fi organizata in perioada 23-27 mai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri