Lucrarile la Aeroportul Otopeni vor fi finalizate in 2018, in acest an urmand sa se deruleze activitatile premergatoare acestor lucrari, iar finantarea se va realiza din fonduri nerambursabile, private, publice si credite bancare, potrivit unei legi promulgate ieri de Traian Basescu.

Preesedintele Romaniei a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.64/1999 pentru aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul International Bucuresti-Otopeni.

Legea prevede actualizarea termenelor de executie, in conformitate cu evolutia lucrarilor de modernizare si dezvoltare a aeroportului. Astfel, intre 2007-2009 trebuie sa se desfasoare activitatile premergatoare punerii in practica a Programului strategic de dezvoltare, iar intre 2011 si 2018 - realizarea lucrarilor, informeaza NewsIn. Totodata, actul normativ stipuleaza faptul ca investitiile pot fi asigurate si din fonduri nerambursabile sau din fonduri private, nu numai din credite bancare sau din fonduri publice, asa cum prevedea pana acum ordonanta.

Programul Strategic de Dezvoltare pe termen lung, respectiv pe 15 ani, este actualizat tinand cont de stadiul actual al aeroportului, de modificarile legislative sau financiare si economice din Romania, dar si de felul in care a evoluat piata transporturilor aeriene in ultimii ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
UE a suspendat Pactul de Stabilitate. Statele pot depăși deficitul bugetar de 3%
Setari Cookie-uri