Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a anuntat lansarea primei licitatii de proiecte destinate cercetarii agricole, finantate prin Schema Competitive de Granturi (SCG), data limita de depunere a dosarelor fiind 30 aprilie 2007.
Finantarea proiectelor de cercetare agricola se realizeaza in cadrul proiectului Modernizarea Sistemului de Informare si Cunoastere in Agricultura (MAKIS), care beneficiaza de fonduri totale in valoare de opt milioane de euro.

Prioritatile tematice stabilite in cadrul SCG vizeaza produsele ecologice si traditionale, crearea asociatiilor de producatori si/sau utilizatori, siguranta alimentelor si marketingul si managementul fermelor.

"Avem posibilitatea sa finantam proiecte ale caror valori pot atinge suma de 250.000 de euro pe grant acordat. Sunt sigur ca aceasta finantare va avea un efect pozitiv asupra directiilor tematice de cercetare", a declarat ministrul agriculturii Dan Motreanu.

SCG va fi finantata printr-un imprumut de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) si prin contributia Guvernului, in proportii aproximativ egale. Astfel, din cele 8 milioane de euro alocate Schemei, 49% provin de la BIRD iar 51% de la Guvernul Romaniei.

SCG este destinata tuturor cercetatorilor calificati, atat din sectorul public, cat si din cel privat. Valoarea maxima a unui grant acordat pentru un proiect de cercetare aplicativa este de 250.000 de euro, reprezentand 80% din valoarea totala a proiectului. Suma totala alocata in cadrul unei licitatii va fi stabilita in functie de calitatea propunerilor de proiect primite de la potentialii beneficiari.

Proiectul MAKIS este implementat de Ministerul Agriculturii si de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(ANSVSA) si a fost lansat oficial la 22 septembrie 2005. Valoarea totala a proiectului este de 59,88 milioane de euro, din care 18,48 milioane de euro reprezinta contributia Guvernului Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri