Agentia pentru Strategii Guvernamentale (ASG) a desfiintat oficiile teritoriale si a redus numarul de posturi de la 85 la 61, din cauza diminuarii cu 15% a fondurilor bugetare alocate la capitolul cheltuieli de personal, a declarat agentiei NewsIn, seful institutiei, Alfred Bulai.

"Era nevoie de o reorganizare din cauza unor restrictii financiare, deoarece cheltuielile de personal sunt mai mici anul acesta cu 15%, comparativ cu anul trecut", a precizat Alfred Bulai.

Guvernul a decis reorganizarea ASG, prin desfiintarea celor zece oficii teritoriale ale institutiei, reducerea numarului de posturi de la 85 la 61 si a numarului directiilor de la patru la trei.

Seful ASG a precizat ca, din cele zece oficii teritoriale prevazute in organigrama, functionau numai opt, iar fiecare avea intre unul si trei angajati. Potrivit lui Bulai, cheltuielile necesare functionarii oficiilor erau mult prea mari comparativ cu sarcinile pe care le aveau. "Au fost gandite in 2003, in baza unei politici de informare publica, dar nu faceau mare lucru. Functionau in cladirea prefecturilor. La etajul IV in prefectura nu urca nimeni. Au fost utile la inceput, pentru ca era nevoie de oameni in teritoriu sa faca instruirea in baza legii 544", a spus Bulai.

Seful Agentiei a precizat ca reorganizarea ASG nu face parte din planul de restructurare a structurilor din subordinea Executivului, ci este o initiativa a sa.

Agentia pentru Strategii Guvernamentale se afla in subordinea Executivului si in coordonarea Secretariatului General al Guvernului. ASG a fost infiintata in 2003, cu scopul de a asigura asistenta necesara deciziilor guvernamentale, pentru cresterea transparentei si optimizarea comunicarii la nivelul Guvernului.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si