Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj va demara, la mijlocul lunii aprilie, o actiune premergatoare organizarii unui targ de forta de munca pentru angajari la compania Nokia, care va investi 60 de milioane de euro intr-un parc industrial de langa Cluj-Napoca, anunta NewsIn.

Nokia va crea in urmatorii 5 ani aproximativ 15.000 de locuri de munca. De aceea, AJOFM va veni in sprijinul acestui investitor cu identificarea fortei de munca neocupata de la nivelul judetului Cluj si in special din randul tinerilor care urmeaza sa termine o forma de pregatire preuniversitara, scoli de arte si meserii sau licee si, respectiv, intalniri cu mediul universitar pentru a identifica forta de munca specializata in acest domeniu, a precizat directorul executiv al AJOFM Cluj, Daniel Don, in cadrul unei conferinte de presa de marti.

Seful AJOFM Cluj a dat drept exemplu pozitiv efectul investitiei Alcatel de la Timisoara, care a determinat pozitionarea municipiului pe locul doi pe tara, ca venit mediu net pe cap de locuitor. Pe de alta parte, efectul negativ al investitiei Nokia de la Cluj va fi, potrivit lui Don, intrarea in faliment a unor companii mici cu profil asemanator, care vor pierde angajatii in favoarea concernului finlandez.

Desi Nokia nu a contactat inca AJOFM Cluj pentru a-i solicita sprijinul in vederea organizarii unui targ de forta de munca, Daniel Don sustine ca pana la 1 ianuarie 2008 firma si-a anuntat intentia de a avea deja intre 1.300 si 2.000 de angajati, motiv pentru care selectia va trebui asigurata dintr-un minim de 5.000 de candidati. Daca Nokia ar angaja o firma de recrutare costurile s-ar ridica undeva la 2-3 milioane de euro pentru un asemenea targ de forta de munca, iar noi suntem pregatiti sa facem aceasta identificare in mod gratuit, asa cum am facut si in cazul Bechtel. Pe de alta parte, o firma privata nu cred ca are capacitatea de a gasi 15.000 de persoane, a mai afirmat Daniel Don.

AJOFM Cluj se pregateste sa vina si in ajutorul altor companii are au investit la Cluj, respectiv Emerson si Siemens.

Concernul finlandez de telefonie mobila Nokia a semnat luni, la Bucuresti, cu Consiliul Judetean Cluj, un memoriu privind o investitie de 60 de milioane de euro care va genera alte investitii, in total ajungandu-se la 200 de milioane de euro in Parcul industrial Tetarom III, aflat la 21 de km de Cluj-Napoca, in comuna Jucu (N-E judetului, spre Zalau).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri