Potrivit reprezentantilor camerei din Atena, exporturile din Republica Elena in Romania au ajuns la 595 milioane euro la sfarsitul lui 2006, fata 2005 cand acestea totalizau 408 milioane euro. Totodata, exporturile romanesti catre Grecia s-au ridicat la 505 milioane euro in 2006, fata de anul anterior cand acestea erau in valoare de 434 milioane euro.

Dupa semnarea acordului de colaborare intre cele doua institutii, firmele din cele doua tari au ocazia sa stranga relatiile de colaborare si totodata sa se creeze noi oportunitati de schimburi bilaterale, odata cu participarea la targuri si expozitii, au precizat reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Atena (CCIA).

"Cu ocazia semnarii acestui acord romano-elen, 30 de firme grecesti se intalnesc cu 64 de firme romanesti in vederea unei viitoare colaborari privind schimburile comerciale, din domenii de activitate cum ar fi produsele chimice, materialele plastice, articolele de mobila si produsele alimentare", a mai spus Constantine Michalos potrivit NewsIn. Grecii mai sunt interesati de colaborari si in domeniile: produse farmaceutice, parfumuri, textile, constructii si materiale de constructii, inclusiv masini, piese auto si echipamente electrice.

Potrivit reprezentantilor Camerei de Comert si Industrie Atena, Grecia se situeaza pe locul noua ca volum de investitii, cu 3,3 miliarde euro capital investit. in prezent sunt inregistrate 3.164 companii cu capital grecesc.

In ceea ce priveste numarul de angajati romani in companiile grecesti din tara, acesta se ridica la cateva zeci de mii, au spus reprezentantii patii elene. Numai in cele sapte fabrici Coca Cola din Romania sunt trei mii de angajati, iar in cele sapte banci grecesti numarul acestora este de circa sase mii.

Cele mai importante domenii in care grecii au investit sunt: telecomunicatiile (OTE si Cosmote), sistemul bancar (Alpha Bank, Egnatia Bnak, Emporiki Bank, Piraeus Bank), asigurari (Interamerican), tehnologia informatiei (Intrarom), panificatie (Moara Loulis), metalurgie (Sometra Copsa Mica) si industria alimentara (Gregory's si Everest).