Economia va creşte anul acesta peste aşteptări, între 6% şi 9%, potrivit estimărilor instituţiilor internaţionale, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

"Eu zic că tot ce a fost mai complicat a trecut, este adevărat că există aceste ajustări, după această perioadă, şi fiecare economie rezistă mai bine sau mai puţin bine. Din punctul nostru de vedere, cum se văd lucrurile pentru noi, nu e numai că o spun eu, cam toate instituţiile internaţionale, agenţiile de rating şi-au revizuit estimările pentru România, toate în creştere. Deci arată că economia va creşte anul acesta peste aşteptări, între 6% şi 9% sunt estimările. Deci, sunt estimări mari, avem Goldman Sachs care spune 9%, alţii care spun cam 6%, deci acolo suntem faţă de ceea ce aveam la începutul anului", a declarat Florin Cîţu, la Radio Guerrila, scrie Agerpres.

Premierul a adăugat că este normal să fie şi câteva probleme, de exemplu în privinţa inflaţiei, pentru că au fost "probleme de ofertă (...) pe preţurile la energie".

"De acolo îţi vin aceste şocuri. Specialiştii spun şocuri tranzitorii, adică sunt şocuri care au un efect pe termen scurt. (...) La ce mă uit eu, există foarte multe resurse în economie, în ceea ce priveşte resurse nefolosite, care-ţi permit să mergi în perioada următoare, să creşti fără să ai presiuni pe inflaţie. Este puţin mai tehnic, dar asta înseamnă că avem loc de creştere fără presiuni inflaţioniste şi în România şi evident că şi la nivel global. Veţi vedea, de obicei, după o astfel de perioadă, dacă ne uităm ce s-a întâmplat în 1918-1920, a urmat o perioadă de boom economic importantă", a declarat Cîţu.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri