Propunerea eurodeputatei din Grecia, potrivit careia Romania si Bulgaria sa nu beneficieze de reducerea tarifelor de roamnig este o initativa personala, nesustinuta de grupul socialist din Parlamentul European (PE) a declarat la TMC, Adrian Severin, europarlamentar din partea PSD
Severin considera ca este "absolut inacceptabil ca un coleg din aceeasi familie politica sa initieze un amendament in legatura cu o anumita tara fara sa se consulte cu noi inainte". Adrian Severin a spus de asemenea ca a fixat o intalnire cu eurodeputata din Grecia, pentru miercuri dupa-amiaza, pentru a discuta pe tema amendamentului propus de catre aceasta in Comisia Europeana. Europarlamentarul din partea PSD a adaugat ca totusi, procedura va continua, dar a tinut sa sublinieze ca "mai mult ca sigur, acest amendament va fi respins in fazele urmatoare".

Seful Comisiei de Afaceri Europene din Parlamentul Romaniei, Vasile Puscas a declarat potrivti NewsIn, ca "ar trebui ca grupurile noastre politice sa coopereze acolo in asa fel incat sa poata sa adune cat mai multe voturi impotriva acestei initiative din tot spectrul politic, nu numai dinspre populari sau dinspre socialisi sau dinspre liberali" Deputatul PSD s-a declarat convins ca reprezentantii partidelor politice din Romania vor reusi sa-si sustina cauza in Comisia Europeana. "Noi am intreprins demersuri chiar la sfarsitul saptamanii trecute si am tras alarma in opinia publica, dar si la liderul grupului parlamentar al socialistilor si vom incerca sa mobilizam nu numai socialistii, dar si celelalte grupuri politice, pentru ca noi trebuie sa aparam inclusiv statutul romanilor de cetatei ai Europei, cetateni europeni cu aceleasi drepturi", a subliniat Puscas.

Pe de alta parte, Vasile Puscas a spus ca suspecteaza aceasta initiativa ca avand "un substrat de interes corporatist". El a mai adaugat ca "aceasta doamna din Parlamentul European si-a imaginat ca Romania va inghiti aceasta galusca, ceea ce nu este adevarat si nu va putea sa-si impuna acest amendament datorita faptului ca este discriminatoriu din punctul de vedere al consumatorului". Mai mult, Puscas crede ca initiativa aceasta "este o distorsiune de piata si (n.r. eurodeputata din Grecia) a facut apel la niste metode anticoncurentiale din punctul de vedere al pietei".

De asemenea, purtatorul de cuvant al Biroului European al Uniunii Asociatiilor de Consumatori (BUAC), Dominique Forest a spus ca nu vede de ce propunerea legislativa de reducere a tarifelor la convorbirile de roaming nu s-ar aplica si noilor state membre si a subliniat ca nu ar trebui sa existe exceptii de la reglementarile europene de care trebuie sa beneficieze toti consumatorii.

In privinta situatiei pietei convorbirilor telefonice din Romania, seful de serviciu din cadrul Autoritatii Nationale pentru Reglementare in domeniul Comunicatiilor, Gheorghe Rusen a declarat ca "piata din Romania se afla intr-o continua crestere, iar ratele de crestere din ultima perioada dovedind acest lucru". "Rata de crestere pe ultimul semestru a fost de 17,2%, iar penetrarea a ajuns la sfarsitul anului undeva la valoarea de 80,7%, ceea ce este comparabil oarecum cu penetrarea din Franta", a argumentat Rusen.

Peste 70% dintre europeni se tem sa foloseasca telefoanele mobile cand calatoresc in strainatate din cauza costurilor prea ridicate, potrivit ultimului Eurobarometru, reaminteste, luni, Directoratul General pentru Societatea Informationala din Comisia Europeana. Aproximativ 59% din utilizatorii de telefoane mobile le-ar folosi mai mult in timpul calatoriilor daca tarifele ar fi mai mici, iar 15% nu folosesc deloc telefonul mobil in strainatate. Aproape 43% dintre utilizatori nu inteleg care sunt tarifele ce trebuie platite cand telefoneaza sau cand primesc apeluri din strainatate.

Daca propunerea legislativa cu privire la stabilirea unor tarife maxime pentru esrviciile de roaming ar fi aprobata, reducerea de tarive prevazuta va determina o scadere cu 70% a tarifelor de roaming.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri