Oamenii de afaceri italieni vor sa colaboreze cu intreprinderile mici si mijlocii din Romania in vederea realizarii de investitii in sectorul constructiilor, metalurgic si alimentar, au declarat reprezentantii investitorilor.

Reprezenantii firmelor italiene care au sosit la Bucuresti considera ca piata economica romaneasca are un mare potential, motiv pentru care doresc sa-si extinda afacerile la noi in tara. "Investitorii italieni au ales Romania datorita distantei mici dintre cele doua tari si mainii de lucru mai ieftine", a declarat reprezentantul Asociatiei intreprinzatorilor Mici si Mijlocii din provincia Modena (API), Roberta Magnani, informeaza NewsIn.

Oamenii de afaceri italieni vor, pentru inceput, sa deschida la noi in tara mai multe puncte de vanzare, iar in viitor sa construiasca propriile lor fabrici. "in Italia realizam investitii de pana la 12 milioane de euro, iar daca lucrurile vor evolua intr-un mod pozitiv intentionam sa facem acelasi lucru si aici", a declarat presedintele unei firme de constructii.

API sprijina investitorii italieni in procesul lor de extindere in spatiul european si de asemenea intermediaza relatia lor cu firmele romanesti. Organizatia API a inceput acest proiect de dezvoltare economica in Cehia, anul trecut cand mai multe companii din Italia au inceput colaborari cu societati din Praga si Bratislava. in prezent API reprezinta 700 de firme din Modena.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
UE și Guvernul României acordă fonduri pentru salvarea sectoarelor economice
Setari Cookie-uri