Rezervele valutare internationale ale BNR au scazut in martie cu 119 milioane euro

Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) erau la finalul lunii martie de 21,53 miliarde euro, cu 119,2 milioane euro mai mici decat la sfarsitul lunii anterioare, pe fondul unor iesiri mai mari decat intrarile

Astfel, intrarile la rezerva valutara a BNR au insumat in cursul lunii martie 453,7 milioane euro, din venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale sau cedari de valuta la rezerva statului. in acelasi timp, iesirile au fost de 572,9 milioane euro, reprezentand plati rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale sau comisioane bancare, se spune in comunicat.

Rezerva de aur s-a mentinut in martie la 104,7 tone, insa in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a redus la aproape 1,68 milioane euro, fata de 1,73 miliarde euro la finalul lunii februarie.

Rezervele internationale internationale de aur si valute ale Bancii Nationale a Romaniei au scazut cu 0,7% pana la aproximativ 23,2 miliarde euro la finalul lunii martie, fata de 23,37 miliarde euro la 28 februarie.

Pana la sfarsitul acestui an, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 843 milioane euro, a mai informat BNR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Creștere de 25% a valorii importului de produse lactate și miere în primul trimestru al anului 2020
Setari Cookie-uri