Specialistii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) vor invata de la omologii lor polonezi ce trebuie sa faca pentru accesarea fondurilor structurale europene si pentru atragerea de noi surse de finantare pentru agentii economici, potrivit unui comunicat de presa remis NewsIn.

Discutiile dintre presedintii celor doua camere de comert, Victor Babiuc si Andrzej Arendarski au vizat principalele domenii de cooperare intre cele doua camere si activitatile care pot stimula dezvoltarea cooperarii economice intre Romania si Polonia. Cei doi oficiali considera necesara continuarea colaborarii intre Euro Info Centers, intensificarea participarii la targuri si expozitii internationale specializate, multiplicarea contactelor directe intre companii prin misiuni economice, forumuri de afaceri, seminarii de prezentare si chiar programe individuale pentru firmele interesate, prin implicarea sistemului cameral national.

"Preocuparea noastra este, in prezent, aceea de a pregati oamenii de afaceri sa faca fata concurentei companiilor straine", a declarat Victor Babiuc.

Un alt punct al discutiilor a fost Kignet, noul program de dezvoltare si adaptare a serviciilor camerale, in contextul statutului Poloniei de tara membra a Uniunii Europene si al Romaniei de nou membru. La finalul intrevederii a fost semnat un acord de colaborare intre cele doua institutii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Finanțele: Se estimează o reducere severă a activității economice în T2
Setari Cookie-uri