Numarul autorizatiilor pentru constructii de case a crescut cu 53% in februarie

In luna februarie au fost eliberate in Romania 3.169 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 1.099 (53,1%) mai multe fata de aceeasi luna a anului trecut, a informat un comunicat al Institutului Nationale de Statistica (INS).

Numarul autorizatiilor de constructie de cladiri rezidientiale acordate in luna februarie este cu 19,5 % mai mare fata de ianuarie. Aproximariv 61% din autorizatii au fost acordate pentru constructii in zona rurala.

Cele mai multe autorizatii pentru cladiri rezidentiale au fost acordate in februarie in regiunea de dezvoltare Nord-Est - 616, Sud-Muntenia - 534 si Bucuresti-Ilfov - 495. in regiunea Nord-Vest au fost eliberate 370 de autorizatii in a doua luna a anului, in regiunea Centru 269, in regiunea Sud-Vest Oltenia 229, in timp ce in regiunea Vest s-au eliberat cele mai putine autorizatii, 223, arata datele INS.

In primele doua luni ale anului s-au eliberat 5.821 autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 59,8% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Muntenia, Bucuresti-Ilfov si Sud-Est, cu peste 300 autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale fiecare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Programul „Noua casă": Statul ar putea garanta 60% din valoarea creditului
Setari Cookie-uri