Mai multe bovine si porcine sacrificate in februarie

Sacrificarile de bovine si porcine au crescut in luna februarie fata de luna corespunzatoare din 2006, atat ca numar, cat si ca productie de carne rezultata, se arata intr-un comunicat al INS. In acelasi interval, au fost inregistrate scaderi ale productiei la pasari, ovine si caprine.

Numarul total de bovine sacrificate a inregistrat o crestere, cu 22,8% (aproximativ 70.000 capete) si respectiv cu 45,6% din punct de vedere al greutatii in carcasa. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au inregistrat o crestere, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 62,5%, cat si al greutatii in carcasa cu 57,9%.

Numarul total de porcine sacrificate in februarie 2007 fata de luna corespunzatoare din 2006 a crescut cu 1% (aproximativ 202.000 capete) si cu 10,3% in ceea ce priveste greutatea in carcasa. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut cu 30,9%, respectiv 40,2% la greutatea in carcasa.

Totalul efectivelor de ovine si caprine sacrificate si productia aferenta au inregistrat scaderi cu 25,3%, respectiv cu 16,6%. Taierile in unitatile industriale specializate au scazut intr-o proportie insemnata, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cu 75,0%, cat si al greutatii in carcasa, cu 64,7%.

Numarul total al pasarilor sacrificate, respectiv greutatea in carcasa a acestora a scazut, cu 11,6%, respectiv, cu 7,3%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 15,1% ale numarului pasarilor sacrificate si cu 14,8% la greutatea in carcasa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri