Sacrificarile de bovine si porcine au crescut in luna februarie fata de luna corespunzatoare din 2006, atat ca numar, cat si ca productie de carne rezultata, se arata intr-un comunicat al INS. In acelasi interval, au fost inregistrate scaderi ale productiei la pasari, ovine si caprine.

Numarul total de bovine sacrificate a inregistrat o crestere, cu 22,8% (aproximativ 70.000 capete) si respectiv cu 45,6% din punct de vedere al greutatii in carcasa. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au inregistrat o crestere, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate cu 62,5%, cat si al greutatii in carcasa cu 57,9%.

Numarul total de porcine sacrificate in februarie 2007 fata de luna corespunzatoare din 2006 a crescut cu 1% (aproximativ 202.000 capete) si cu 10,3% in ceea ce priveste greutatea in carcasa. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut cu 30,9%, respectiv 40,2% la greutatea in carcasa.

Totalul efectivelor de ovine si caprine sacrificate si productia aferenta au inregistrat scaderi cu 25,3%, respectiv cu 16,6%. Taierile in unitatile industriale specializate au scazut intr-o proportie insemnata, atat din punct de vedere al numarului de capete sacrificate, cu 75,0%, cat si al greutatii in carcasa, cu 64,7%.

Numarul total al pasarilor sacrificate, respectiv greutatea in carcasa a acestora a scazut, cu 11,6%, respectiv, cu 7,3%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri, cu 15,1% ale numarului pasarilor sacrificate si cu 14,8% la greutatea in carcasa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dulce si sanatoasa: cate miere mai produce Romania