Vosganian are nevoie de 60 de zile pentru a reuni Economia cu Finantele

Ministerul Economiei si Ministerul Finantelor vor functiona, cel putin inca 60 de zile, in forma administrativa actuala, cu sapte secretari de stat, a declarat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

Ministrul Vosganian a anuntat de asemenea ca, miercuri, va prezenta in guvern o ordonanta privind organizarea noii structuri rezultate prin comasarea Ministerului Economiei cu cel al Finantelor Publice.

Ministrul economiei Varujan Vosganian a anuntat pentru marti o conferinta de presa in care sa-si prezinte portofoliul dar si noua echipa de conducere a Ministerului Economiei si Finantelor. La Ministerul Economiei, Varujan Vosganian trebuie sa gaseasca inlocuitor pentru postul de secretar de stat responsabil cu resursele minerale si complexele energetice, democratul Cosmin Popescu. Este singurul post din organigrama fostului Minister al Economiei si Comertului vacantat o data cu iesirea de la guvernare a Partidului Democrat.

Organigrama Ministerului Economiei si Comertului(MEC) cuprinde trei posturi de secretar de stat, din care doua sunt deja ocupate. Fotoliul de secretar de stat responsabil cu politica energetica a Romaniei este ocupat de Darius Mesca propus de PC in perioada in care MEC era condus de conservatorul Codrut seres. Mesca a fost demis de premierul Calin Popescu Tariceanu dupa iesirea Partidului Conservator de la guvernare pentru a fi reinstalat ulterior in functie de un post de secretar de stat care revenea, conform algoritmului, Partidului National Liberal.

La Ministerul Finantelor, ministrul in functie Varujan Vosganian, gaseste echipa de secretari de stat completa. Dupa decizia guvernului de comasare a Ministerului Economiei cu cel al Finantelor, postul de secretar de stat responsabil cu trezoreria si fondurile europene, ocupat de democratul Bogdan Dragoi, a fost ocupat de fostul ministru al finantelor, liberalul Sebastian Vladescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri