Varujan Vosganian: Taxele si impozitele vor ramane neschimbate

Codul fiscal si Codul de procedura fiscala vor fi modificate, in acest an, numai in scopul de a combate evaziunea fiscala, in schimb sistemul de taxe si impozite va ramane acelasi, a declarat, citat de NewsIn, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

Noul ministru al finantelor si economiei a intarit spusele fostului ministru, Sebastian Vladescu, alaturi de care a sustinut marti o conferinta de presa, referitoare la mentinerea sistemului de impozite si taxe. Vladescu a mai precizat ca a dat asigurari, inca de la inceputul instalarii sale in functie, ca va contribui la stabilitatea mediului de afaceri din punct de vedere fiscal si si-a exprimat speranta ca nici actualul ministru de finante nu va aduce modificari pe durata mandatului sau.

Codul fiscal si de procedura fiscala urmeaza sa fie, totusi, modificate in acest an in vederea combaterii evaziunii fiscale.

Codul fiscal a fost modificat, in 2006, si aprobat prin lege de catre Parlament, cu intrare in vigoare de la 1 ianuarie 2007. Printre principalele modificari ale Codului se numara introducerea controversatei taxei de inmatriculare auto, impozitului pe valoarea tranzactiilor imobiliare, in locul impozitarii castigului, taxei pentru functionarea restaurantelor si barurilor, impozitul pe venit de 2% pentru microintreprinderi fata de 3% anul trecut. Modificari importante au mai fost facute la capitolul taxei pe valoarea adaugata, dar si la cel al taxelor locale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri