Grecia îşi va revizui în sus prognozele de creştere pentru acest an, la 5,9% în loc de 3,6%, după un al doilea trimestru mai bun decât se aştepta, a afirmat premierul elen, Kyriakos Mitsotakis, notează AFP.

"Sunt în măsură să anunţ un obiectiv de creştere revizuit de 5,9%", a declarat Kyriakos Mitsotakis, într-un discurs la Târgul Internaţional de la Salonic, conform Agerpres.ro.

În al doilea trimestru, în pofida măsurilor de lockdown parţial, economia greacă a înregistrat o creştere de 3,4% în raport cu primul trimestru şi de 16,2% pe un an, o performanţă peste aşteptări, potrivit statisticilor publicate la începutul săptămânii.

La jumătatea mandatului de patru ani, premierul Mitsotakis încearcă să răspundă la impopularitatea crescândă după criticile referitoare la gestionarea incendiilor devastatoare din august şi a pandemiei de COVID-19.

Vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii suscită contestaţie. Peste 5.000 de îngrijitori, printre care 500 de medici, au refuzat să se conformeze şi au fost suspendaţi, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Cu începere de luni, noi restricţii urmează să fie impuse în transportul în comun (avioane, trenuri şi vapoare) persoanelor nevaccinate care nu vor mai avea acces la teste de depistare gratuite.

Peste jumătate din cei 11 milioane de locuitori ai Greciei sunt complet vaccinaţi, reaminteşte AFP.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri