Statul român va compensa facturile la energie electrică pentru aproximativ 13 milioane de români care au un consum lunar între 30 de kWh şi 200 de kWh, potrivit informațiilor furnizate de Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Ministrul a precizat că fi compensată diferenţa dintre cel mai mic preţ din piaţă, 64 de bani/kWh cu toate taxele incluse, şi cel mediu, 82 de bani/ kWh.

"Această diferenţă de 18 bani pe kWh va fi subvenţionată în totalitate din bugetul statului. De această măsură vor beneficia aproape 13 milioane de români", a mai spus Popescu.

La gaze, factura va scădea cu 25%, iar de această măsură vor beneficia două treimi din gospodăriile din România.

Sursa Video: Guvernul României/ Facebook

Ministrul a adăugat că și cei care au un furnizor de electricitate care oferă cel mai mic preț din piață vor beneficia de reducerea de 18 bani /kWh și că măsura se va aplica atât consumatorilor din piața reglementată, cât și celor din piața concurențială.

„Ce trebuie să înțeleagă românii: pentru acest tip de ajutor nu trebuie să facă absolut nimic. Va apărea în funcție de consumul pe care îl au”, a declarat Virgil Popescu.

În plus, nu se va mai ține cont de veniturile oamenilor, pentru că se presupune că cei care au un consum mediu au și un venit mediu.

Nu în ultimul rând, ordonanța ar urma să intre în vigoare la 1 noiembrie.

Sursa foto: Facebook/ Virgil Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri