Romania va atrage investitii straine de sapte miliarde euro, in 2007

Romania va atrage anul acesta un volum de investitii straine directe de aproximativ sapte miliarde de euro, iar tendinta este de crestere, a declarat secretarul general al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), Florin Vasilache.

In opinia lui, majoritatea investitiilor straine va proveni din proiecte Greenfield, avand in vedere faptul ca marile privatizari au fost incheiate. "Am incredere ca avantajele competitive ale tarii noastre vor avea un cuvant greu de spus in alegerea celor ce doresc afaceri profitabile. Pana acum, Romania a dovedit ca poate reprezenta un partener credibil, capabil sa creeze cadrul si premisele necesare relizarii unor povesti de succes", a declarat Vasilache, potrivit NewsIn.

Conform ARIS, cele mai atractive domenii pentru investitorii straini sunt industria constructoare de masini si componente auto, electronice si electrocasnice, datorita fortei de munca calificate. Faptul ca Romania are suprafete agricole intinse, cultivate cu plante tehnice investitorii atrage investitorii straini. in sectorul bio-diesel. Nici industria materialelor de constructii nu a lasat investitorii indiferenti avand in vedere boomului pietei imobiliare din Romania, a completat reprezentantul ARIS. Investitorii europeni si asiatici sunt atrasi de industriile IT&C, imobiliara si farmaceutica.

Conducerea ARIS este de parere ca instabilitatea politica din Romania nu a afectat investitiile straine. "Pana in prezent nu am primit semnale negative din partea investitorilor straini, ca urmare a situatiei politice din tara noastra. Business-ul este business, si avantajele competitive ale Romaniei sunt cele care influenteaza in mod direct alegerea ofertei tarii noastre de catre investitori", a declarat Vasilache.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri