Premierul demis Florin Cîțu a declarat că Guvernul va plafona prețurilor la energie, decizie care va fi luată în prima ședință în care noul Guvern va fi investit de Parlament.

„Vom susține plafonarea prețurilor la energie. Va fi o decizie luată în prima ședință de Guvern după ce se va termina criza”, a declarat el, avertizând că această plafonare se va face la prețurile actuale”, spune Folorin Cîțu.

Acesta a mai avertizat companiile din energie care vor sa profite de acest anunț „să nu se chinuie pentru că vom folosi plafonarea la prețurile actuale”.

În urmă cu o lună, Florin Cîțu declara că nici nu se pune problema de o plafonare a prețurilor pentru susținerea românilor care trebuie să plătească facturi mult mai mari, pentru că „suntem într-o economie liberală. În Uniunea Europeană nu cred că poți face așa ceva”, au fost vorbele premierului. A revenit și el asupra poziției și a afirmat că Guvernul ia în calcul compensații pentru populație sau chiar și o plafonare de prețuri. Însă Cîțu nu și-a luat niciun angajament, nu a garantat nimic românilor, așa cum au făcut liderii guvernelor europene menționate anterior.

Citește mai mult despre De ce au explodat prețurile la energie și ce măsuri de avarie adoptă statele UE.

Sursa foto: Facebook / Guvernul Romaniei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri