Procedurile pentru selectarea investitorilor pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda vor fi reluate peste cateva saptamani dupa ce Guvernul va adopta proiectul de hotarare, potrivit ministrului econonomiei si finantelor, Varujan Vosganian.

"De o luna si ceva exista o disputa intre Ministerul Economiei si cel al Finantelor pe aceasta tema. Ministerul Finantelor acuza ca lista cu potentialii investitori a fost realizata inainte de a fi elaborata hotararea de guvern privind atragerea investitorilor pentru constructia reactoarelor trei si patru. Finantele solicitau reluarea procedurilor", a precizat, citat de NewsIn, ministrul economiei si finantelor.

Potrivit acestuia, procedurile de atragere a investitorilor vor fi realuate dupa ce Guvernul va adopta proiectul de hotarare. "Peste cateva saptamani vom discuta acest proiect in Guvern. In prezent nu exista nicio lista de investitori, fie ea lunga sau scurta. Am hotarat ca noi vom alege investitorii, iar ei vor decide cum isi vor recupera banii", a subliniat ministru.

In acest sens, Vosganian a solicitat ca ordonanta privind stergerea datoriilor vechi ale unor societati sa fie dezbatuta fara interes politic. "Trebuia sa tinem cont de faptul ca Nuclearelectrica are datorii de 180 milioane euro. Daca nu se sterg aceste datorii reactoarele 3 si 4 nu vor putea fi construite", a mai spus Vosganian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri