Peste 3500 de patroni si-au depus dosarele pentru a obtine finantare prin programele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC), de aproape patru ori mai multi decat in anul 2006, a declarat pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al institutiei, Bogdan Mirica.

Potrivit acestuia, numarul total de solicitanti va fi cunoscut dupa ce vor fi inregistrate si cererile trimise prin posta. Cele mai multe dosare au fost depuse pentru programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, peste 1200.

Bogdan Mirica declara ca inscrierile se vor termina in momentul in care se epuizeaza bugetul pentru fiecare din cele sase programe, dupa care va urma procesul de evaluare a dosarelor. Numele firmelor care vor obtine finantarea vor fi anuntate, cel mai probabil, la inceputul lunii mai. Bugetul pentru cele sase programe lansate in 10 aprilie este de aproximativ de 29 milioane lei.

Purtatorul de cuvant al ANIMMC a mai adaugat ca in luna mai agentia va lansa programul de investitii, care va beneficia de un buget de 50 milioane lei, pentru care inscrierile se vor desfasura, de asemenea, prin Registrul unic electronic.

Registrul unic electronic de inscriere a dosarelor pentru accesarea fondurilor programelor nationale de finantare, infiintat de ANIMMC, a devenit operational din 10 aprilie in toate cele noua oficii din tara care sunt legate la un server comun.

La acest program sunt conectate oficiile din Craiova, Constanta, Brasov, Galati, Iasi, Targu Mures, Timisoara, Cluj Napoca si Bucuresti.