Majoritatea directorilor din companiile subordonate Ministerului Transporturilor vor fi schimbati din functie, definitivarea echipei manageriale urmand sa se faca odata cu publicarea Hotararii de Guvern privind infiintarea si functionarea ministerului, a declarat, citat de NewsIn, ministrul Ludovic Orban.

„Unii directori vor ramane in functii, altii vor fi schimbati. Vor fi organizate concursuri pentru ocuparea acestor functii, insa acest lucru se va intampla dupa ce va fi publicata Hotararea de Guvern. Timp de o luna voi evalua situatia din fiecare companie, iar in functie de aceasta evaluare voi decide daca voi continua colaborarea cu directorii. Cei mai multi directori vor fi schimbati", a explicat Orban.

Pe langa schimbarea echipei manageriale, ministrul transporturilor are in vedere reorganizarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale. „in urmatoarele doua saptamani voi prezenta formula privind reorganizarea companiei", a adaugat Orban.

Noul ministru a adus in discutie si posibilitatea reducerii de personal la CFR Infrastructura, unde, potrivit acestuia, exista peste 36.000 de angajati. Reduceri de personal se vor face si in cadrul companiei aeriene Tarom. „In aceasta formula, Tarom va mai putea functiona cel mult inca un an. Avem in vedere restructurarea companiei si reducerea personalului angajat pentru a putea face fata competitiei pe piata", a mai spus Orban. El a adaugat ca se va organiza o licitatie internationala pentru managementul privat al companiei pe baza de contract de perfomanta si plan de investitii.

in ceea ce priveste fuziunea celor doua aeroporturi, Otopeni si Baneasa, Orban considera ca noua companie va trebui fie privatizata, fie "sa mearga pe managementul privat".

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, i-a schimbat saptamana trecuta pe directorul de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Dorina Tiron, cu Mihai Grecu si pe cel de la Autoritatea Rutiera Romana (ARR), Marian turlea, cu Directorul Agentiei Timis, Sorin Supuran. Oficialul s-a declarat nemultumit de activitatea celor doi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri