Premierul interimar, Florin Cîțu a declarat că nu este de acord cu măsura propusă de PSD prin care marile averi ale românilor să fie impozitate. În schimb, președintele PNL se arată deschis în ceea ce privește creșterea pensiilor, a salariilor și a alocațiilor, în măsura în care acestea sunt realizate în concordanță cu deficitul bugetar.

„În România, orice venit este deja impozitat. Dacă vrem să penalizăm pe cineva că muncit în viață, mie nu mi se pare normal acest lucru. Da, dacă e vorba de evaziune fiscală, da. Dar nu sunt de acord ca românii care muncesc, își asumă riscuri și au plătit impozite să venim după aceea să le mai spunem că trebuie să mai plătească ceva. Cu asta nu sunt de acord. Dar suntem de acord cu eliminare evaziunii fiscale de orice fel, la nivel mare sau la nivel mic”, a precizat Florin Cîțu.

Liderul PNL a mai transmis că nu exclude o creștere de pensii, salarii și alocații pentru români, însă aceste majorări trebuie să se realizeze în acord cu deficitul bugetar.

„Sunt de acord să creștem pensiile, putem să vedem dacă mergem mai sus de 5%. Nu ne opunem să crească pensiile, salariile, alocațiile, dar toate trebuie judecate în contextul acesta economic, al deficitului bugetar. Nu trebuie să facem acum declarații populiste”, a mai declarat Cîțu.

Declarația vine în contextul în care Marcel Ciolacu, președintele PSD a transmis că este o discrepanță uriașă între cei bogați și cei săraci, motiv pentru care averile mari acumulate de români ar trebui impozitate.

„Mai sunt patru ţări care au rămas cu cota unică. Despre înlocuirea cotei unice ar trebui să discutăm la anul pentru formarea bugetului pentru anul viitor. Categoric trebuie să revenim la o impozitare a marilor averi. Este o discrepanţă imensă în acest moment în societate între cei bogaţi şi cei săraci”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, potrivit Adevarul.ro.

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri