Principalele probleme ale acestora sunt certificarea produselor si respectarea standardelor
Nu mai putin de 95 la suta dintre intreprinzatorii romani sunt de acord cu integrarea in Uniunea Europeana, cu toate ca numai 4,6 la suta dintre ei se declara pe deplin informati, este concluzia unui sondaj facut de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania. Sondajul, care a urmarit evaluarea gradului de cunoastere a aquisul-ui comunitar, releva ca 11,5 la suta dintre intreprinzatori sustin ca nu au nici o informatie despre legislatia europeana, la mai putin de doi ani de momentul integrarii, in timp ce aproape 84 la suta se declara numai partial informati.

Principalele surse de informatii privind integrarea sunt mass-media (citata de 85 la suta dintre respondenti) si internetul (65 la suta), in timp ce publicatiile UE si Guvernul sunt citate de 14 si, respectiv, 11 la suta dintre cei intervievati. Informatiile cele mai relevante pentru intreprinzatori sunt cele privind accesul IMM-urilor pe piata europeana, programele comunitare, precum si informatiile vizand mediul de afaceri european. In ceea ce priveste canalele de informare, internetul este considerat cel mai potrivit canal de informare de catre 80 la suta dintre respondenti, in timp ce 60 la suta dintre intreprinzatori vor brosuri pragmatice, care sa depaseasca nivelul actual al informatiilor generale privind legislatia.

Principalele probleme ale intreprinzatorilor vizeaza certificarea produselor si respectarea standardelor europene, dar si reglementarile privind concurenta, costul fortei de munca sau respectarea normelor de protectie a mediului. Sondajul a fost realizat pe un esantion reprezentativ format din 153 de IMM-uri.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri