Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) ar putea trece in subordinea Ministerului Agriculturii, iar aceasta decizie s-ar putea adopta in cadrul sedintei de Guvern de miercuri, cand se discuta reorganizarea ministerelor, au declarat pentru NewsIn, surse din PNL.

Potrivit surselor citate, pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de miercuri figureaza si reorganizarea ministerelor. Astfel, ANSVSA, institutie aflata in subordinea Cancelariei primului ministru Calin Popescu Tariceanu, ar putea trece la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Oficiali din Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) au declarat, marti, pentru NewsIn, ca va exista o rectificare bugetara, pana la sfarsitul lunii aprilie, la cererea fiecarui ordonator de credite, ca urmare a reorganizarii guvernului si a aparitiei unor noi structuri administrative.

Potrivit surselor citate, ministerul va opera modificari ale bugetului, imediat dupa ce vor fi publicate actele normative de reorganizare a guvernului. Astfel, sumele alocate pe diferite capitole bugetare vor fi redistribuite entitatilor noi din cadrul guvernului. in acest moment, ministerul nu pregateste si o rectificare in sensul suplimentarii sau diminuarii sumelor deja prevazute in legea bugetului.

Fiecare nou ordonator de credite, precum Ministerul IMM-urilor, Turismului si Comertului sau Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, va avea alt buget realizat prin transferul si cumularea sumelor alocate prin buget pe capitole de activitate si necheltuite pana in prezent. Pe de alta parte, bugetul Ministerului Economiei si Finantelor va fi alcatuit prin unificarea bugetelor celor doua entitati care functionau separat pana la reorganizarea guvernamentala. Conform reprezentantilor ministerului, bugetul va fi rectificat cel tarziu pana la sfarsitul lunii aprilie.