Companiile elene doresc sa participe la privatizarea distribuitorilor si producatorilor de energie din Romania, a declarat, joi, ministrul dezvoltarii din Grecia, Dimitris Sioufas, in cadrul unei intalniri cu ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, potrivit unui comunicat al MEF.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), citat de NewsIn, Vosganian i-a propus oficialului grec o imbunatatire a colaborarii dintre cele doua state pentru sustinerea transformarii OPCOM in bursa regionala de energie.

Ministrul grec i-a promis ministrului roman ca va sprijini tara noastra in accesarea fondurilor europene si ca va lua masuri pentru accelerarea schimburilor comerciale dintre cele doua state.

Cei doi oficiali au cazut de acord asupra faptului ca trebuie infiintata o comisie bilaterala de experti, care sa ofere asistenta atat investitorilor greci interesati de piata romaneasca, dar si oamenilor de afaceri romani, care vor sa intre pe piata elena.

Totodata, ambele parti au aceptat sa demareze semnarea unui protocol de reactivare a acordului de colaborare dintre cele doua state, acord semnat in 1977.

Comunicatul MEF mentioneaza ca vizita ministrului grec in tara noastra se inscrie intr-un turneu de lucru, ce include Romania, Bulgaria si Turcia.

La invitatia ministrului grec, Varujan Vosganian va efectua o vizita de lucru in Grecia, cel mai tarziu in vara acestui an.

In 2006, schimburile comerciale ale Romaniei cu Grecia au atins nivelul de 988 milioane euro, din care 507 milioane - export si 481 milioane - import. Soldul balantei comerciale este de 26 milioane euro, favorabil Romaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
UE și Guvernul României acordă fonduri pentru salvarea sectoarelor economice
Setari Cookie-uri