Suma totală autorizată la plată pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic se ridică la 156,9 milioane de euro, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr.1247/2021 pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic şi pentru stabilirea cuantumului acestora pentru anul de cerere 2021, se menţionează într-un comunicat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Din această sumă, 80,8 milioane de euro reprezintă sprijin cuplat în sectorul zootehnic - vaci de lapte, iar 59,8 milioane de euro sunt alocaţi pentru ovine, relatează Agerpres.

Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic pentru taurine de carne este în valoare de 10,5 milioane de euro, iar 4,5 milioane de euro reprezintă sprijinul cuplat în sectorul zootehnic pentru caprine.

Pentru bivoliţe de lapte la această dată sunt alocaţi 1,4 milioane de euro, iar sprijinul cuplat în sectorul zootehnic pentru viermi de mătase este în valoare de 26.654 euro.

Plăţile pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic se efectuează în lei, la un curs de schimb de 4,9475 pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2021 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C/398/7/01.10.2021, se precizează în comunicatul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri