Cresterea pensiilor incepand cu luna septembrie se va face in functie de colectarea la bugetul asigurarilor sociale, dar intentia Ministerului Muncii este de a majora valoarea punctului de pensie cu trei-cinci procente, a declarat ministrul de resort, Paul Pacuraru.

In opinia ministrului, majorarea pensiilor in luna septembrie va fi posibila doar in cazul in care se inregistreaza un excedent la bugetul asigurarilor sociale, care sa permita si acordarea unei cresteri a punctului de pensie, pe langa plata la zi, potrivit NewsIn.

"Am cerut o fundamentare pe bugetul de asigurari sociale, o am in analiza. Orice resursa existenta in buget care permite plata la zi si ofera un excedent in buget pe venituri inseamna ca va aduce majorari de pensii, pentru ca avem in vedere cresterea cu trei-cinci procente, in functie de posibilitati", a spus Paul Pacuraru.

Totodata, ministrul muncii a adaugat ca, in cazul unui deficit bugetar, majorarea veniturilor pensionarilor nu va mai fi posibila, dar dupa evolutia economica de pana acum se va putea atinge tinta propusa pentru septembrie.

Precizarea lui Paul Pacuraru a venit, dupa ce, saptamana trecuta, presa a publicat ca noul ministru al muncii nu va majora pensiile din septembrie, asa cum promisese predecesorul sau, Gheorghe Barbu. "A fost o interpretare rau voitoare", a spus Paul Pacuraru.

Fostul ministru al muncii, Gheorghe Barbu, preciza, la predarea mandatului, ca in timpul celor doi ani in care a fost la conducerea Ministerului Muncii, pensiile s-au majorat cu 35% in termeni reali, depasindu-se astfel previziunile din programul de guvernare, care indicau o crestere a pensiilor cu 30% in patru ani. Fostul ministru si-a exprimat speranta ca veniturile pensionarilor vor mai fi majorate si anul acesta, cu trei-cinci procente, din septembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Finanțele: Se estimează o reducere severă a activității economice în T2
Setari Cookie-uri