Deficitul de muncitori cu care Romania a inceput sa se confrunte in ultimul timp va face ca salariile sa creasca, cele mai mari castiguri putand obtine bucurestenii, a declarat ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse, Paul Pacuraru.

"Ne confruntam cu o problema a lipsei de forta de munca, dar asta va face ca lumea sa fie mai bine platita si salariile sa fie mai mari. Am fi avut o mare problema daca am fi avut mii de oameni care sa asedieze cativa operatori economici, dar suntem in situatia inversa, in care sunt sute de agenti economici si oameni cati am vazut. Am inteles ca salariile incep sa fie bune, cred ca Bucurestiul are o piata a muncii destul de ridicata, mai ridicata decat restul", a spus ministrul muncii, citat de NewsIn.

Oferta de slujbe cu care agentii economici au venit este una buna si ca cine vrea sa munceasca isi poate gasi un loc de munca, a apreciat Pacuraru, prezent vineri la bursa locurilor de munca organizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

La bursa locurilor de munca din Bucuresti, aproape 250 de agenti economici au venit cu o oferta de 6.000 de slujbe vacante, cele mai multe dintre acestea (43%) fiind pentru muncitori calificati. Pentru persoanele cu studii medii angajatorii au oferit 1.700 de locuri de munca, iar noua procente din oferta a fost pentru absolventii de facultate, dintre acestia cei mai ofertati fiind economistii si inginerii. Pentru studii medii, oferta cea mai mare a fost pentru paznici, vanzatori sau asistenti manageri, iar lucratorii in industria usoara (textile, incaltaminte) au fost cei mai cautati muncitori calificati.

Organizatorii bursei se asteapta ca aproximativ 3.000 de peroane sa participe la targul de joburi de vineri. Rata de ocupare la editiile precedente ale bursei a fost in jur de 20%, "un procent bun" in opinia directorului Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM), Dumitru Pelican.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri