Seful Secretariatului General al Guvernului, Ilie Bolojan, si-a anuntat, luni, prioritatile la conducerea SGG, printre acestea figurand informatizarea sedintelor Executivului si reducerea timpului de solutionare a contestatiilor depuse de societatile comerciale in procesele de achizitii publice.

"Vrem sa finalizam informatizarea sedintelor de Guvern si a colaborarii dintre ministere, inceputa in 2003 si nefinalizata, in asa fel incat avizarea proiectelor de hotarari sa se faca pe baza semnaturii electronice, iar la sedintele de Guvern sa nu mai avem tomuri de hartie si sa lucram in format electronic", a spus Bolojan citat de NewsIn. Acesta a declarat ca, in acest scop, va fi propusa o hotarare de Guvern in perioada urmatoare, astfel incat informatizarea sa fie realizata in acest an.

O alta prioritate a noului secretar al Guvernului este angajarea de personal suplimentar la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), astfel incat timpul necesar solutionarii contestatiilor depuse de societatile comerciale, referitor la achizitiile publice, sa fie redus. In urma reorganizarii, s-a decis ca CNSC sa fie finantat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului (SGG).

"Pentru a evita angajarea de personal suplimentar care sa incarce bugetul public, vom propune incheierea unor protocoale intre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice si Ministerul Internelor si Reformei Administrative, astfel incat controlul in teritoriu sa se faca prin compartimentele specializate din cadrul prefecturilor. Astfel se poate face o economie de personal de 50 de persoane, iar personalul suplimentar vom propune sa fie alocat CNSC", a spus Bolojan.

Seful SGG a argumentat ca solutionarea contestatiilor legate de achizitiile publice dureaza foarte mult, peste termenul de 10 zile, prevazut de lege. El a spus ca structura ANRMAP va fi aprobata printr-o hotarare de Guvern in sedinta Executivului din 25 aprilie sau in cea din 2 mai.

In urma restructurarii aparatului de lucru al Guvernului, SGG coordoneaza noua institutii, in loc de cinci. Astfel, in coordonarea SGG se afla, alaturi de RA-APPS, Comisia Nationala de Prognoza, Agentia Nationala pentru Romi, Institutul National de Statistica, Departamentul pentru Relatii Interetnice si Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS), Oficiul National pentru Cultul Eroilor, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) si Oficiul Roman pentru Adoptii. ANRMAP va fi finantata de SGG, alaturi de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

SGG a preluat de la Cancelaria Primului-Ministru Directia Informatica si design (cu noua posturi) si Directia Relatii cu Publicul (23 de posturi). In urma reorganizarii, personalul SGG a fost redus cu 10% pentru evitarea paralelismelor.

Ilie Bolojan a fost numit secretar general al Guvernului, in 11 aprilie, postul fiind ocupat, pana la restructurarea Executivului, de liberalul Radu Stroe. Bolojan a fost membru al PNL si a ocupat postul de prefect al judetului Bihor incepand cu anul 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri