Facturile la energie sunt în momentul de față o amenințare mai mare pentru români decât posibilitatea unui conflict la granița dintre Ucraina și Rusia, consideră Vasile Dîncu, Ministrul Apărării.

Astfel, întrebat care este cea mai mare amenințare pentru români – pandemia, războiul sau facturile uriașe la energie, ministrul Apărării a răspuns: "Fiecare din aceste zone are gradul ei de periculozitate. Pentru populație în acest moment cea mai mare amenințare sunt facturile la energie".

"Am vorbit despre amenințarea pentru populație, nu despre amenințările la adresa României. Populația e afectată mai mult de facturi în acest moment față de situația internațională", a mai adăugat Dîncu.

Președintele Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru situația de securitate din zona flancului estic al NATO. Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării va avea loc miercuri, de la ora 13.00. la Palatul Cotroceni.

Vasile Dîncu spune că nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina sau a trimiterii de soldați români în Ucraina.

Ministrul Apărării a precizat că există dorința aliaților din NATO de a fortifica flancul estic, de a aduce mai multe trupe și echipamente, dar deocamdată nu au fost stabilite termene.

Sursa foto: Vasile Dincu / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri