Borbely sustine ca explozia preturilor pe piata imobiliara este nejustificata

Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat pentru NewsIn, ca explozia preturilor apartamentelor este total nejustificata, chiar daca este pusa pe seama integrarii in Uniunea Europeana si asteapta o calmare in urmatoarea perioada de timp.

In opinia ministrului, pretul mare al apartamentelor si cresterea brusca pe metrul patrat construit este o caracteristica nu numai Romaniei. Ministrul dezvoltarii sustine ca aceleasi simptome au fost intalnite in mai toate tarile care au aderat la Uniunea Europeana in ultimii ani.

"Fata de veniturile actuale si fata de puterea de cumparare a romanilor, din pacate, preturile apartametelor sunt exagerate. Nu am raspunsuri foarte clare de ce se intampla acest lucru, dar pot totusi spune ca exista si un interes al celor care sunt piata imobiliara pentru aceasta crestere de preturi", a spus Borbely

El a adaugat ca nu intelege de ce in Romania exista aceasta sete a cetatenilor de a cumpara o locuinta cu orice pret. "La noi exista aceasta mentalitate de a cumpara o locuinta si nu de a sta in chirie. In afara nu este la fel si sper ca pe viitor, mentalitatea sa se mai schimbe si in Romania, iar atunci cand vom avea o lege a chiriilor care va impune totusi o stabilitate, oamenii sa nu mai imprumute oricat pentru a-si cumpara o casa", a conshis ministrul.

Potrivit unei declaratii facute in februarie de presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu, preturile apartamentelor din blocurile vechi au crescut cu 20% ca efect al aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri