Romania va atrage investitii de 700 mil. euro in productia de energie eoliana

Romania va atrage, in urmatorii 2-3 ani, investitii de circa 700 milioane euro in capacitati de productie electricitate din sursa eoliana, a declarat vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Nicolae Vasile.

Potrivit oficialului CCIR, Romania are toate atuurile pentru a deveni un actor important pe piata productiei de energie electrica din surse eoliene, potrivit NewsIn. Vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a mai spus ca, in urmatorii 2-3 ani, mai multe companii din acest domeniu, in special din Austria si Germania, vor veni in Romania.

"Au existat deja mai multe contacte intre investitorii straini si partenerii romani, iar acum se asteapta sa fie semnate contractele", a adaugat Vasile.

Estimarea vicepresedintelui CCIR a fost facuta la intoarcerea de la Targul International de la Hanovra, la care Romania a avut trei standuri si a fost reprezentata de 37 de firme.

ENEL si Electrica sunt singurii mari producatori de electricitate din Romania, care si-au anuntat, pana in prezent, intentiile de a investi in generarea de energie din surse eoliene.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri