Guvernul trebuie să se concentreze, în prezent, pe măsurile pe care le poate lua pe termen scurt pentru a fi în măsură să gestioneze efectele crizei energetice, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, care a adăugat că în perspectivă, pe lângă soluţiile stabilite cu producători români, se discută proiecte care vizează dezvoltarea, cu parteneri americani, a unor capabilităţi modulare de energie nucleară, relatează Agerpres.

Prim-ministrul a avut miercuri, alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi Răzvan Nicolescu, membru în Bordul Institutului European pentru Tehnologie şi Inovare, o întâlnire cu reprezentanţii companiei Last Energy, care dezvoltă soluţii inovative pentru reactoarele nucleare modulare de mici dimensiuni - 20 MWh putere instalată. În colaborare cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), urmează să fie realizat un proiect demonstrativ pe platforma de la Mioveni, complementar cu investiţiile deja anunţate de România în domeniul nuclear, a informat Guvernul.

"Astăzi am avut o întâlnire cu o companie americană interesată să dezvolte capabilităţii de producere a energiei, capabilităţi modulare de energie nucleară. După întâlnirea de astăzi de dimineaţă există o perspectivă ca, în doi ani de zile, împreună cu Institutul de la Piteşti, această companie să poată să finalizeze un demonstrator, care, ulterior, va putea, în funcţie de rezultate, să treacă la o producţie mai mare, astfel încât să putem să sporim şi să ajungem la acel obiectiv pe care ni l-am propus de independenţă energetică. Până atunci, trebuie să ne concentrăm pe măsurile pe care putem să le luăm pe termen scurt să fim în măsură să gestionăm efectele crizei energetice", a declarat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a menţionat că marţi a avut mai multe întâlniri de lucru care au vizat sectorul energetic, atât la nivelul coaliţiei de guvernare, cât şi cu reprezentanţi ai Ministerului Energiei şi managerii companiilor în domeniu.

"La Complexul Energetic Oltenia există posibilitatea ca, într-un timp relativ scurt, mai precis în luna mai să pună în funcţiune încă o turbină şi, astfel, să adăugăm încă 300 de MWh, iar prin reluarea lucrărilor de finalizare a investiţiei de la Iernut, până la finele anului, să avem, de asemenea, cel puţin 210 MWh în plus, ceea ce ne ajută foarte mult în toate demersurile noastre pentru a putea să producem energie cât mai multă", a arătat Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri