În spațiul public au apărut mai multe discuții privind eventuale decizii pe care coaliția PNL-PSD-UDMR urmează să le ia legat de prețul carburanților și costurile pe care românii le plătesc la energie. Adrian Câciu a anunțat oficial care este strategia Guvernului în această direcție.

”Mixul de măsuri cu care Guvernul va veni, va privi atât zona de energie și combustibili, cât și zona de alimente sau alte produse și bunuri care pot fi afectate sau sunt afectate de întreruperi pe lanțurile de aprovizionare generate în Uniunea Europeană. România nu are o problemă din această perspectivă. Am stabilit la nivelul guvernului să venim cu un mix de măsuri pe care să-l anunțăm la nivel guvernamental”, a declarat Adrian Câciu.

Adrian Câciu nu a oferit un termen clar, în cadrul conferinței susținute la finalul ședintei de guvern, referitor la data în care vor fi anunțate aceste măsuri conrect, rezumându-se la a spune doar ”cât de curând”. Ulterior, într-un interviu acordat Digi 24, el a precizat că mixul de măsuri pentru susținerea economiei și a cetățenilor ar putea fi aprobat de Guvern până la 1 aprilie.

El s-a ferit să comenteze și măsurile vehiculate în spațiul public.

”Am auzit ce s-a vehiculat în spațiul public, este bine că sunt soluții sau propuneri. Guvernul va veni cu un mix de măsuri care va ajuta și va proteja economia și cetățenii României”, adaugă Câciu, care-i îndeamnă pe români la calm și încredere, argumentând că țara noastră este stabilă din perspectiva stocurilor, a securității, dar și din perspectivă financiară.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat, referindu-se la mixul de măsuri economice pregătit de Guvern, că în cadrul şedinţei executivului premierul Nicolae Ciucă a cerut fiecărui ministru să facă propuneri în acest sens.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri