Antreprenorii care au aplicat pe Măsurile 1 şi 2 (Capital de lucru) nu vor mai fi nevoiţi să restituie banii la stat chiar dacă au depăşit perioadele de raportare, , a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Florin Jianu.

"Avem o veste foarte bună pentru antreprenorii care au aplicat pe Măsura 1 şi Măsura 2. Mulţi dintre ei trebuiau să dea banii înapoi, respectiv aproximativ 5.000 de firme pe Măsura 1 şi estimam un număr similar şi pe Măsura 2. În Camera Deputaţilor este acum o lege care îi repune în drepturi pe cei care au depăşit acele perioade de raportare, aşa încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să dea banii înapoi. Legea a trecut, săptămâna trecută, de Senat şi a intrat ieri (luni, 21 martie 2022, n.r.) în Camera Deputaţilor.", a declarat Florin Jianu, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, şeful CNIPMMR a făcut referire la Măsura 4.1.1 pentru care s-a obţinut din partea premierului Nicolae Ciucă promisiunea publicării Ghidului necesar, precum şi a unui tutorial de utilizare a platformei dedicate.

"Al doilea anunţ pe care vreau să-l fac este legat de Măsura 4.1.1. Am avut de dimineaţă o convorbire telefonică cu prim-ministrul României, care mi-a spus faptul că s-a asigurat că astăzi se va publica Ghidul pe această măsură, se va publica şi platforma. (...) Vreau să anunţ întreprinzătorii asupra faptului că nu s-a schimbat nimic din planul de afaceri, din grila de aplicare a Măsurii 4.1.1. Singurul lucru care s-a schimbat e că la punctaje egale se va face o medie ponderată din trei elemente: productivitatea muncii, ponderea echipamentelor şi a utilajelor în grantul total şi numărul locurilor de muncă. Fiecare dintre aceste trei criterii va conta în proporţie de aproximativ 33% dând astfel şanse egale întreprinzătorilor.", a completat Florin Jianu.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri